Άρθρα
 

Μια πράσινη όαση στο κατάμεστο κέντρο της Αθήνας


Ο Εθνικός Κήπος, ακριβώς πίσω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι ένα καταπράσινο καταφύγιο στο κέντρο της Αθήνας και μαζί με το Ζάππειο Μέγαρο, ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό από το πρωί μέχρι το βράδυ, για έναν περίπατο σε ένα ιστορικό μέρος μέσα στη φύση. Το Ζάππειο και ο Εθνικός Κήπος ήταν κάποτε το Παλιό Παλάτι και οι Βασιλικοί Κήποι αντίστοιχα, και αποτελούσαν τον  προσωπικό παράδεισο της βασίλισσας Αμαλίας και του βασιλιά Όθωνα.

Ο Κήπος είχε 500 διαφορετικά είδη φυτών και πολλά εξωτικά ζώα, αλλά το μεσογειακό κλίμα δεν ήταν κατάλληλο για να επιβιώσουν πολλά από αυτά. Ο Κήπος είναι ιδανικός για να περάσετε ένα ήρεμο απόγευμα περπατώντας ανάμεσα στα λουλούδια, τα δέντρα και τα φυτά από όλην την Ελλάδα και τον κόσμο, να χαλαρώσετε δίπλα στην όμορφη λίμνη, να επισκεφτείτε τον μικρό ζωολογικό κήπο και να θαυμάσετε αγάλματα, αρχαία ερείπια, μωσαϊκά και κολώνες που βρίσκονται στο χώρο.
Καθώς περιηγείστε στον Εθνικό Κήπο, κάποιο μονοπάτι θα σας βγάλει στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της σύγχρονης ιστορίας της Αθήνας. Ανεγέρθη από τον Δανό αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν το 1888 και χρηματοδοτήθηκε από τον Ευάγγελο Ζάππα, έναν εθνικό ευεργέτη, φιλάνθρωπο και επιχειρηματία. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου ακολουθεί το νεοκλασικό στυλ με προφανή κορινθιακή επιρροή.

Μαζί με τον Εθνικό Κήπο και την πέτρινη γέφυρα του ποταμού Ιλισσού, η οποία χτίστηκε και αυτή με την χορηγία του Ευάγγελου Ζάππα, σηματοδοτούσαν την αύρα της Αθήνας στις αρχές του 20ού αιώνα. Σήμερα, το Ζάππειο Μέγαρο χρησιμοποιείται ως συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο για δημόσια και ιδιωτική χρήση. Υπάρχει επίσης ένας υπαίθριος ιστορικός κινηματογράφος και καφέ-μπαρ στις εγκαταστάσεις. Το Ζάππειο και ο Εθνικός Κήπος είναι εύκολα προσβάσιμα, καθώς βρίσκονται πολύ κοντά στο μετρό Συντάγματος.
row 2
Ξενοδοχείο Athens Avenue
Λεωφόρος Συγγρού 182, Καλλιθέα, Αθήνα
Τηλ.: +30 2111095600
Fax: +30 2111095699
Τ.Κ.: 17671
Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο book@athensavenuehotel.gr
Επικοινωνήστε με τον γενικό διευθυντή στο manager@athensavenuehotel.gr
Για γενικές πληροφορίες επικοινωνήστε στο contact@athensavenuehotel.gr
 
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
facebook
pinterest
instagram
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
 
 
Booking Awards 2020
2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
8.9 Rated by Guests
Trip 2019
© 2020 Athens Avenue Hotel. All rights reserved. | Privacy Policy
ΜΗΤΕ : 0261K014A0339001