Blog Articles
 

Μοναστηράκι, μία πολυπολιτισμική περιοχή


Το Μοναστηράκι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες πλατείες στο κέντρο της Αθήνας. Το όνομα "Μοναστηράκι", αναφέρεται στο παλιό ορθόδοξο μοναστήρι που κάποτε ήταν το σήμα κατατεθέν της περιοχής κατά την οθωμανική κατοχή. Η μικρή εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας, με την όμορφη καμάρα της, μας θυμίζει σήμερα κάτι από το μοναστήρι του 10ου αιώνα. Τον 18ο αιώνα κατασκευάστηκε το τζαμί Τζισταράκη, το οποίο πυροδότησε μια εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, κατατάσσοντας το Μοναστηράκι ως εμπορικό επίκεντρο μέχρι σήμερα. Το τζαμί αποτελεί πλέον παράρτημα του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.
 
Η βιβλιοθήκη του Αδριανού είναι ένας άλλος χώρος που δεν πρέπει να χάσετε όσο κάνετε μια βόλτα στα γραφικά δρομάκια του Μοναστηρακίου. Χτισμένη το 132 μ.Χ., στη βόρεια πλευρά της Ακρόπολης, η βιβλιοθήκη κάποτε φιλοξένησε έναν μεγάλο αριθμό αιθουσών ανάγνωσης και διδασκαλίας, όμορφους κήπους και μια λίμνη που χρησιμοποιούνταν για λόγους αναψυχής. Το όραμα του φιλέλληνα αυτοκράτορα ήταν να δημιουργήσει ένα ακαδημαϊκό κέντρο Γραμμάτων και Επιστημών. Απέναντι από τη βιβλιοθήκη θα βρείτε έναν από τους παλαιότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Αθήνας χτισμένο το 1895, τον σταθμό Μοναστηράκι, ο οποίος στεγάζει αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της βιβλιοθήκη του Αδριανού.
row 1
Για πολλούς τουρίστες αλλά και ντόπιους, η πλατεία Μοναστηρακίου είναι το κατώφλι της υπαίθριας αγοράς στην οποία πραγματοποιείται κάθε Κυριακή “γιουσουρούμ” αντικών στην πλατεία Αβησσυνίας. Μια εντυπωσιακή γκάμα προϊόντων μπορεί να πωληθεί ή να αγοραστεί στην υπαίθρια αγορά του Μοναστηρακίου σε καλή τιμή κατόπιν διαπραγμάτευσης. Παλιά βιβλία και περιοδικά, μοντέρνα και vintage ρούχα, χειροποίητες δερμάτινες τσάντες και σανδάλια, δίσκοι βινυλίου και cd, έπιπλα -ή και κομμάτια από αυτά-, στολίδια, πίνακες ζωγραφικής, αναμνηστικά και πολλά άλλα, θα σας κάνουν να ψάχνετε για ώρες.
 
Το Μοναστηράκι είναι επίσης γνωστό για τις καφετέριες και τα μπαρ με ταράτσες που προσφέρουν 360° θέα στο κέντρο της πόλης, όπου οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν, να χαλαρώσουν και να δοκιμάσουν δροσιστικά ποτά. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ταβέρνες στα στενάκια της πλατείας, που σερβίρουν τοπικά και διεθνή πιάτα και είναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο επιλεκτικό ουρανίσκο.
 
Αν μη τι άλλο, το Μοναστηράκι είναι ένας μέρος μαγικό, όπου θα θαυμάσετε την αρμονική συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων. Μην χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια του και να γνωρίσετε μια από τις πιο ποικιλόμορφες περιοχές της Αθήνας.
row 2
Athens Avenue Hotel
Syngrou Avenue 182, Kallithea, Athens
Tel: +30 2111095600
Fax: +30 2111095699
ZipCode: 17671

For reservations please contact at book@athensavenuehotel.gr
For General Manager please contact at manager@athensavenuehotel.gr
For general inquiries please contact at contact@athensavenuehotel.gr
 
FOLLOW US
follow us on facebook
follow us on pinterest
follow us on instagram
USEFUL LINKS
 
 
Booking Awards 2020
2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
8.9 Rated by Guests
Trip 2019
© 2020 Athens Avenue Hotel. All rights reserved. | Privacy Policy
ΜΗΤΕ : 0261K014A0339001